Vodole

Vodole, čarobno mestece v Sloveniji, je destinacija v neposredni bližini Maribora, ki bo očarala vsakega obiskovalca. Nahaja se ob prelepem gorskem jezeru, obkroženem s kristalno čisto vodo in zelenimi gozdovi, kar ustvarja pravljično okolje za sprostitev in povezavo z naravo.

 

 

Vodole je znan po svoji izjemni naravni dediščini. Obiskovalci lahko raziskujejo čudovite sprehajalne poti, ki se vijejo skozi gozdove in ob jezeru. Naravni rezervat v okolici ponuja bogastvo rastlinskih in živalskih vrst, kar omogoča nepozabno doživetje za ljubitelje narave in fotografije.

 

 

Poleg tega je Vodole priljubljena destinacija za vodne športe. Obiskovalci se lahko potopijo v jezero in uživajo v plavanju, jadranju na deski, veslanju ali ribolovu. Ljubitelji adrenalina lahko preizkusijo tudi športno plezanje v bližnjih gorah ali se podajo na kolesarske poti, ki vodijo skozi okoliško pokrajino. Prav na tem območju se skriva tudi najdaljši in edini dvosmerni zipline na Štajerskem, ki ponazarja let čebel iz panja.

 

 

Ne spreglejte pa tudi edinstvene kulinarike in lokalnih specialitet, skozi Vodole pa poteka tudi Mariborska vinsko turistična cesta, kjer kmetje in vinogradniki ponujajo vrhunska vina in domače jedi, za avtentično kulinarično izkušnjo.

 

 

S svojo neokrnjeno naravo, športnimi možnostmi in kulinarično ponudbo je Vodole popolna destinacija za pobeg iz vsakdanjega vrveža.

 

Kontakti
TIC Maribor, Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
+386 2 234 66 11
tic@maribor.si

 

 

Category
Znamenitosti