Ptuj

Mesto Ptuj nosi naziv najstarejšega mesta v Sloveniji in je prava zakladnica kulturne dediščine. Osrednji del mesta krasijo tlakovane ulice, barvite hiše in čudoviti trgi. Med zgodovinskim sprehodom po starih uličicah (ne izpustite Prešernove ulice), boste naleteli na številne
znamenitosti, kot so mogočni Ptujski grad, ki se vzpenja nad mestom, Dominikanski samostan s svojo bogato arhitekturo in stolnico, ki izžareva sakralno lepoto ter mnoge kavarnice in restavracije.

 

 

Ptuj je znan tudi po svojih tradicionalnih prireditvah, med katerimi izstopa najstarejši karneval v Sloveniji – Kurentovanje. Med tem spektakularnim dogodkom mesto oživi s tradicionalnimi pustnimi maskami, barvitimi povorkami in bogatim kulturnim programom. Obiskovalci imajo
priložnost, da se vključijo v to edinstveno doživetje in spoznajo bogato ljudsko izročilo.

 

 

Za ljubitelje narave, svetujemo obisk umetnega ptujskega jezera, okoli katerega se lahko podate peš ali s kolesom, na sami poti pa se lahko osvežite v baru Ranca. Pravo vodno osvežitev in wellnes sprostitev pa lahko doživite v Termah Ptuj in Wellness centru Primus.

 

 
V okolici Ptuj se nahaja tudi ena najpomembnejših vinskih regij v Sloveniji, zato ni presenetljivo, da je Ptuj znan tudi po svojih odličnih vinih. Obiskovalci lahko raziskujejo vinorodne griče, se udeležijo vinskih degustacij ali si privoščijo počitek v prijetnih vinotočih, kjer lahko okusijo vrhunska vina in lokalne kulinarične specialitete.

 

Delovni čas

Ponedeljek-sobota: od 9.00 do 18.00
Nedelje in prazniki: od 10.00 do 18.00

Zaprto: 1. 1. / 1. 11. / 25. 12.

Kontakti
TIC Ptuj, Mestni trg 4, 2250 Ptuj
+386 (0)2 779 60 11
info@visitptuj.eu
www.visitptuj.eu

 

 


Wikipedia

Category
Znamenitosti